Boilers Zwembad voor zonnewarmtesysteem Informatie opvragen Zonne-Energie Zonnewarmtepanelen met platdakopstelling Combinatie zonnestroom en zonnewarmtepanelen HR-Solar zonneboilerset 4 collectoren en 400L boilervat

 
Dijkhuizen Duurzaam gebruikt o.a. de HR-Solar en de SOLVIS zonnepanelen voor de levering van Zonne-warmte.

Uw terugverdienste
Het subsidiebedrag is afhankelijk van de jaarlijkse opbrengst. Hoe beter de zonneboiler presteert, hoe meer subsidie de opdrachtgever krijgt. Op de site van agentschapnl.nl kunt u inzien hoe het op de moment is geregeld qua subsidies.


Wat is een zonneboiler?
Een zonneboiler levert net als een gewone boiler of cv-ketel, warm water voor gebruik in de keuken of de badkamer. Dit water wordt verwarmd door de zon. Een zonneboiler is een aanvullend systeem op de verwarmingsketel, dat niet kan worden gebruikt voor de verwarming van uw woning.
Een zonneboilercombi is wél geschikt voor verwarming van kraanwater én ruimteverwarming. Een zonneboilercombi krijgt echter alleen voor het warm tapwaterdeel subsidie.

Hoe werkt een zonneboiler?
Op uw dak geïnstalleerde zonnecollectoren halen warmte uit de zon en verwarmen daarmee kraanwater in een boiler. De grootte van de zonnecollector bepaalt hoeveel warm water het systeem kan leveren. Als het water in de boiler niet voldoende is opgewarmd, bijvoorbeeld op minder zonnige dagen, dan stookt een naverwarmer bij. Over het algemeen is dat een HR-ketel.

Welke boiler moet ik nemen?
Welk type zonneboiler voor u geschikt is, hangt af van het aantal personen in uw huishouden, de hoeveelheid water die u dagelijks gebruikt en de beschikbare ruimte voor de boiler. De levensduur van een zonneboiler is ongeveer twintig jaar.

Besparing energierekening

Met een zonneboiler bespaart u aanzienlijk op uw energierekening. Een zonneboiler met een collectoroppervlak van 2,7 m2 bespaart ongeveer 50% van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Dat is circa 150-200 m3 aardgas per jaar. Daarnaast is het gebruik van een zonneboiler milieuvriendelijker dan een systeem op basis van elektriciteit of gas. Zonlicht is gratis en altijd aanwezig. Het is dus een investering die zich vanzelf terugbetaalt.


De Zonneboiler    (  Warm CV-water  + Warm douchewater voorziening )

1. Solvis Zonnecollectoren               12. Solarpomp
2. Isolatie                                          13. Layer Loader
3. Solar Stroom toevoer                   14. Zonnewarmtewisselaar
4. Solar Teruglevering                      15. Verwarmingstroom toevoer
5. Uitlaatpijp verbinding                    16. Verwarmingstroom terugkeer
6. Verbrandingsinstallatie Gas/Olie  17. Buizen vullen en lossen
7. Gas/Olie-brander                          18. Koud Water
8. Uitlaatgas warmtewisselaar          19. Warm Water
9. System Controller SolvisControl   20. Verwarming
10.Solar Expansievat                        21. Warm Water Extractie
11.Warm Water Station


Voor meer informatie over de zonneboiler kunt u het beste contact opnemen met Dijkhuizen Installatiebedrijf. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0594 549282.

Dijkhuizen-Niebert is actief in Drenthe | Groningen | Friesland