PV zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een onuitputtelijke bron van schone energie. Iedere dag levert de zon een grote hoeveelheid energie waar we gratis over kunnen beschikken. Deze energie kan omgezet worden in elektriciteit. Daarvoor heeft u zonnepanelen nodig. Deze panelen worden ook wel fotovoltaische panelen genoemd (PhotoVoltaïc). Het vermogen van deze zonnestroompanelen word uitgedrukt in Watt.

Werking
Hoe werken zonnepanelen nu eigenlijk precies? Bij zonnestroompanelen heb je zonnepanelen nodig, een omvormer en elekticiteitskabels. Bovenop de zonnepanelen zit een antireflectielaag zodat het zonlicht niet afkaatst, maar opgenomen wordt in de zonnecellen. Deze zonnecellen nemen het licht op en zetten deze om in elektriciteit. Dat is altijd gelijkspanning. Het voltage is meestal 24 of 40 volt. Zonnepanelen werken ook als het bewolkt is, maar dan wel met een lagere opbrengst.
De omvormer, welke de opgewekte gelijkstroom omzet in wisselspanning,  wordt bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de zonnestroompanelen gemonteerd zodat hier minder energieverlies optreed. Ook moeten de zonnepanelen goed geventileerd worden geplaats: hogere temperatuur van het systeem zorgt voor een lager rendement. Dijkhuizen installatietechniek levert verschillende soorten zonnepanelen (o.a. Suntech en Schüco) en verschillende maten; afhankelijk van uw woning en uw wensen. 

Onderhoud
De panelen vergen nauwelijks onderhoud. Aangeraden wordt om minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt te (laten) doen. Het schoonmaken wordt in principe door de regen wel gedaan. Deze spoelen de bladeren, vogelpoep ed weg. Indien de panelen geplaatst zijn nabij een snelweg, zware industrie of spoorweg, wordt er wel aangeraden minimaal één keer per jaar schoon te (laten) maken.

Terugleververgoedring / Subsidie SDE
Bij veel zon of weinig verbruik, wordt er teveel stroom geproduceert. Dit wordt teruggeleverd aan het netwerk. Hiervoor ontvangt u een terugleververgoeding. Deze terugleververgoeding bestaat uit de vergoeding van het energieleverancier en de subsidie van SDE. Voor kleinschalige installaties komt de vergoeding neer op 27,3 cent van het netwerk en 25,3 cent van het SDE; de totale vergoeding komt neer op 52,6 cent voor kleinschalige installaties.
Kijk voor meer informatie hierover op: https://www.senternovem.nl/sde/zonnepanelen/index.asp.
Een zonnestroompaneel van 200Wp levert 180kWh in het 1e t/m het 10e jaar. Daarna 162kWh.
Dit zou voor de totale vergoeding betekenen dat u :
180kwh x €0,526 = € 94,68 per jaar (tot 15 jaar na plaatsing) kunt ontvangen.

De terugverdientijd wordt meestal berekend op 11 jaar. Voor een beter berekening voor uw situatie kunt u het beste contact opnemen met onze adviseur: dhr. M.J. Dijkhuizen.

Advies
Vraagt u zich af of zonnepanelen wel mogelijk zijn op uw woning? Neem dan contact met ons op en vraag om advies. Het soort paneel, de hoeveelheid, het soort omvormer ed, is allemaal afhankelijk van verschillende factoren en mogelijkheden.

1) Wat voor bouw is het? Bestaande / nieuwbouw
2) Wat voor soort dak is het? Schuin / plat / anders
3) Wat voor soort dakbedekking? Dakpannen / bitumen /
4) Wat is de dakoriëntatie? Noord / Oost / Zuid / West
5) Wat is de dakhelling? (platdak / <30o / 45o / >55o)
6) Wat is de lengte, breedt en hoogte van het dak?
7) Zijn er obstakels op het dak aanwezig die het plaatsen van zonnepanelen belemmeren?
8) Zijn er obstakels op of rond het dak aanwezig die schaduw veroorzaken?
9) Is er plek voor de omvormer(s) ca. 30x40x20 cm? Kan meestal niet in de meterkast qua afmeting
10) Is er een vrije groep aanwezig in de meterkast?
11) Betreft de offerte-aanvraag meerdere woningen?
12)
Is er naast duurzame installatie ook belangstelling voor de overige installatie?

Voor meer informatie over zonnepanelen kunt u het beste contact opnemen met DIJKHUIZEN INSTALLATIEBEDRIJF. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0594 549282. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

DIJKHUIZEN is actief in Drenthe | Groningen | Friesland

Vul in voor meer informatie:
Uw naam *:
Uw adres *:
Uw postcode:
Uw woonplaats *:
Uw telefoonnummer:
Uw e-mail adres: *
Uw vraag:
* = verplichte velden